Profesijas

Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis


Iegūstamā kvalifikācija: Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis

Programmas veids: Profesionālās vidējās izglītības programma

Programmu kopa: Lauksaimniecība

Kvalifikācijas līmenis: 4. Latvijas kvalifikācijas ietvarstruktūras līmenis

Iepriekšējā izglītība: Pamatizglītība 

Īstenošanas laiks: Četri gadi
Ieguves forma: Klātiene


Apgūstamie mācību moduļi:

  • lauksaimniecības resursi un pamatprocesi
  • lauksaimnieciskās ražošanas dokumentēšana
  • augsnes īpašības, apstrāde
  • lauksaimniecības mehanizācija
  • mehanizēta lauksaimniecības dzīvnieku ēdināšana, kopšana
  • atslēdznieka darbi
  • lauksaimniecības tehnikas un iekārtu ekspluatācija, tehniskā apkope
  • lauksaimniecības tehnikas un iekārtu defektu novēršana
  • augu aizsardzība
  • metināšanas pamati
  • meža apsaimniekoša
  • bioloģiskā aizsardzība

Profesionālās izglītības programmas mērķis: 

Sagatavot kvalificētu lauksaimniecības nozares darbinieku, kurš patstāvīgi strādā ar lauksaimniecības tehniku un iekārtām, veic mehanizētos augkopības, dārzkopības un lopkopības darbus, veic lauksaimniecības tehnikas un iekārtu defektēšanu, tehnisko apkopi un defektu novēršanu, plāno un organizē lauksaimniecības uzņēmuma tehnisko nodrošinājumu.

Pavārs


Iegūstamā kvalifikācija: Pavārs

Programmas veids: Profesionālās vidējās izglītības programma

Programmu kopa: Ēdināšanas pakalpojumi

Kvalifikācijas līmenis: 4. Latvijas kvalifikācijas ietvarstruktūras līmenis

Iepriekšējā izglītība: Pamatizglītība 

Īstenošanas ilgums: Četri gadi

Ieguves forma: Klātiene


Vispārizglītojošie mācību priekšmeti

Mūžizglītības kompetenču kursi: Sabiedrības un cilvēka drošība; Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas; Valodas, kultūras izpratne un izpausmes.

Profesionālie mācību priekšmeti:

  • Ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatprincipi
  • Paškontroles sistēma ēdināšanas uzņēmumā
  • Lietišķās saskarsmes pamatprincipi
  • Ražošanas darba organizācija
  • Pārtikas produktu un izejvielu pirmapstrāde
  • Produktu un izstrādājumu uzglabāšana
  • Tehnoloģiskās un uzskaites dokumentācijas izveide
  • Profesionālā saziņa svešvalodās
  • Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
  • Ēdienkartes izveide
  • Latviešu nacionālā un mūsdienu virtuve
  • Bāra uzkodu un sagatavju gatavošana
  • Maizes gatavošanas un cepšanas pamati

Praktiskās mācības:

Ēdienu gatavošana

Viesu apkalpošana

Profesionālās izglītības programmas mērķis:

Pavārs gatavo un noformē dažādas sarežģītības ēdienus, dzērienus, ievērojot un piemērojot veselīga uztura pamatprincipus, ievērojot ēdienu gatavošanas tehnoloģiju, uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības un racionālu visu resursu apriti, izvērtē izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu kvalitāti.

Attīsta latvijas produktu gatavošanas tradīcijas un rūpējas par latvijas kulinārā mantojuma saglabāšanu. Pavārs strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu.

Datorsistēmu tehniķis


Iegūstamā kvalifikācija: Datorsistēmu tehniķis 
Programmas veids: Profesionālās vidējās izglītības programma
Programmu kopa: Datorsistēmas
Kvalifikācijas līmenis: 4. Latvijas kvalifikācijas ietvarstruktūras līmenis
Iepriekšējā izglītība: Pamatizglītība 
Īstenošanas ilgums: Četri gadi

Ieguves forma: Klātiene


Vispārizglītojošie mācību priekšmeti

Mūžizglītības kompetenču kursi: Sabiedrības un cilvēka drošība; Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas; Valodas, kultūras izpratne un izpausmes.

Profesionālo kompetenču mācību kursi:

  • EIKT pamatprocesi un darba veidi
  • EIKT nozares tehnisko darbu pamatiemaņas
  • Vienkāršo algoritmu izstrāde
  • Preču un pakalpojumu izvēle EIKT infrastruktūras izveidei
  • Datortehnikas komplektēšana un montāža
  • Lokālo tīklu ierīkošana un uzturēšana
  • Biroja tehnikas apkope un remonts
  • Serveru izvēle un uzstādīšana
  • Datortehnikas komponentu darbības uzturēšana

Profesionālās izglītības programmas mērķis: 
Izglītības procesa rezultātā sagatavot kvalificētu darbinieku, kurš strādā mazās organizācijās vai pie individuāliem datorlietotājiem, kur sniedz konsultācijas darbā ar datortehniku, programmatūru un biroja tehniku, uzstāda, konfigurē, diagnosticē un modernizē datortehniku, vienkāršus datortīklus un programmatūru, novērš kļūmes to darbībā. Brīvi pārvalda biroja lietojumprogrammas dokumentu, aprēķinu tabulu, prezentāciju sagatavošanai un datorlietotāja darba procesu automatizēšanai, sagatavo un uztur vienkāršas datubāzes un interneta mājaslapas. Var strādāt patstāvīgi vai darba grupā.

Viesmīlības pakalpojumu speciālists


Iegūstamā kvalifikācija: Viesmīlības pakalpojumu speciālists 

Programmas veids: Profesionālās vidējās izglītības programma

Programmu kopa: Viesnīcu pakalpojumi

Kvalifikācijas līmenis: 4. Latvijas kvalifikācijas ietvarstruktūras līmenis

Iepriekšēja izglītība: Pamatizglītība

Īstenošanas ilgums: Četri gadi

Ieguves forma: Klātiene


Vispārizglītojošie mācību priekšmeti

Mūžizglītības kompetenču kursi: Sabiedrības un cilvēka drošība; Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas; Valodas, kultūras izpratne un izpausmes

Profesionālo kompetenču mācību kursi:

  • Tūrisma un viesmīlības uzņēmuma darbības pamatprocesi
  • Viesmīlības pamatprincipi tūrisma un viesmīlības uzņēmumā
  • Telpu un vides sagatavošana viesu uzņemšanai
  • Viesu apkalpošana izmitināšanas un apkalpošanas mītnēs
  • Tūrisma un viesmīlības pakalpojumu un papildpakalpojumu pārdošana
  • Lietišķās sarakstes nodrošināšana un informācijas aprite
  • Uzskaites un atskaites dokumentācijas sagatavošana tūrisma un viesmīlības uzņēmumā
  • Preču un pakalpojumu iepirkšana tūrisma un uzņēmumā
  • Viesu uzņemšanas dienesta pakalpojumu nodrošināšana
  • Konferenču un semināru apkalpošana
  • Telpu dizains un floristika
  • Ēdienu gatavošanas pamatiemaņas

Profesionālās izglītības programmas mērķis:

Sagatavot speciālistu, kurš plāno, organizē un veic kvalitatīvus viesu uzņemšanas un apkalpošanas darba procesus viesmīlības uzņēmumos atbilstoši viesu un uzņēmuma interesēm; organizē vietējās tūrisma aktivitātes; apgūst un pilnveido jaunas racionālas profesionālas iemaņas; sazinās valsts valodā augstākajā līmenī un svešvalodās, sekmē uzņēmuma pozitīva tēla veidošanu savas kompetences ietvaros un ir atbildīgs par sava darba rezultātu un kvalitāti.

Viesmīlības pakalpojumu speciālists ir nozares speciālistu vadībā nodarbināta persona vai pašnodarbināta persona, kura var veikt individuālo komercdarbību un var būt nodarbināts tūrisma uzņēmumos un tūristu mītnēs – viesnīcās, moteļos, jaunatnes tūristu mītnēs, viesu mājās, sanatorijās, kempingos, pansijās.

Augkopības tehniķis


Iegūstamā kvalifikācija: Augkopības tehniķis

Programmas veids: Profesionālās vidējās izglītības programma

Programmu kopa: Augkopība

Kvalifikācijas līmenis: Augkopības tehniķis, 4.LKI līmenis

Iepriekšējā izglītība: Vidējā izglītība

Īstenošanas laiks: 1,5 gadi (2120 stundas)

Ieguves forma: Neklātiene


Ar vidējo izglītību neklātienē 1,5 gadu laikā piedāvājam un sekmīgi īstenojam Augkopības tehniķa kvalifikāciju.

Visiem interesentiem ir iespēja pilnveidot un iegūt zināšanas, prasmes: augkopībā, dārzkopībā, ražas sēšanas, audzēšanas un uzglabāšanas procesos, augu aizsardzībā, lauksaimniecības tehnikas pārzināšanā un saimniekošanā.

Augkopības tehniķim piedāvāsim apgūt bioloģiskās lauksaimniecības pamatus.

Uzņemšana


Uzņemšana 2021./22. mācību gadam ir noslēgusies!

Tālrunis: 63925183

E-pasts : info@saulaine.lv 

Mājaslapa: www.saulaine.lv

Kandavas Lauksaimniecības tehnikums
Share by: