Meistarklase pie Mārtiņa Sirmā

Sākums » Aktualitātes

 

 

   Kandavas lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības ēdināšanas pakalpojumu un viesnīcu pakalpojumu specialitātes audzēkņi 29.janvārī piedalījās meistarklasē "3 pavāru restorānā". Slavenā šefpavāra Mārtiņa Sirmā vadībā, jauniešiem bija iespēja iepazīties ar restorāna vēsturi, kā tas radies, ēdienu piedāvājumiem, produktu selekciju un aplūkot restorāna telpas.


   "3 pavāru restorāns" tikko nosvinējis savu piekto dzimšanas dienu ar interjera pārvētībām. Tagad tas ir atklātās virtuves tipa restorāns, kuru iemīļojuši gan paši rīdzinieki, gan viesi. Dienā restorāns apkalpo ap 150 klientu.


   Restorāns savu orģinalitāti ir ieguvis ar pavisam vienkāršu paņēmienu - "Ēdamā māksla" uz sviestpapīra, ko pats šefpavārs Mārtiņš arī parādīja un mums bija iespēja arī to degustēt.


   Pēc ekskursijas pa restorānu, audzēkņi devās uz lielo zāli ar virtuvi, kur norisinājās praktiskā daļa. Šajā meistarklasē audzēkņi tika sadalīti 3 komandās, lai katra no tām gatavotu noteiktu desertu. Pirmā komanda gatavoja Švarcvaldes ķiršu kūku, otrā-trifeles, bet trešā - safrāna kēksu. Gatavošanas procesā tika stāstīts par šo desertu vēsturi, izcelsmi un iemesliem, kāpēc tieši šie deserti ir kļuvuši par kulta našķiem. Pēc desertu pagatavošanas, visi sēdās pie galda, lai kopīgi varētu izbaudīt kulta našķu garšu.

Informāciju sagatavoja Rometa Tjuha,

2 VS grupas audzēkne


 

Mūsu meistarklases foto

 

Meistarklase tika īstenota projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītība siestādēs" ietvaros.