Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs

Sākums » Aktualitātes

 

Šā gada 20.janvārī Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālās struktūrvienības Ēdināšanas pakalpojumu specialitātes 1.- 4. kursa audzēkņiem notika meistarklase veģetāro ēdienu gatavošanā, kuru vadīja kafejnīcas “Garuda” īpašnieki Karīna un Aivars Andreikas.

 

Kā atzīst paši audzēkņi, veģetārais uzturs arvien kļūst aktuālāks, jo, pievēršoties veselīgam dzīvesveidam un domājot par klimata izmaiņām, daudzi izvēlas uzturā gaļu un tās produktus aizstāt ar līdzvērtīgiem uzturvielu avotiem, kā,  piemēram, soju un krāsainajām lēcām.

   Meistarklasē audzēkņiem bija iespēja pagatavot un nobaudīt saldumus, kas gatavoti no auzu pārslām, sarkano lēcu zupu ar kokosa pienu un veģetāro burgeri, kurš tika veidots no pašceptas bezrauga maizītes un maltās sojas kotletes.

 

Maltās sojas kotletes raisīja audzēkņos interesi par tās garšu, kas attaisnojās ar pārsteigumu – garšo tāpat kā maltā gaļa! Interesanta audzēkņiem šķita arī garšvielu daudzveidība, kuras izmanto, gatavojot veģetāros ēdienus, piemēram,  asafetida – garšviela, kas aizvieto sīpolu un ķiploku garšu, lieto gatavojot pākšaugu ēdienus, un tā ir spēcīgs  gremošanas veicināšanas līdzeklis.

 

Lielai daļai audzēkņu šī bija pirmā reize, kad viņi baudīja šādus ēdienus. Gūtais priekšstats dažos radīja interesi pētīt un lietot jaunās zināšanas savā ikdienā, kā arī profesionālajā darbībā.




 

 

 Informāciju sagatavoja

skolotāja E. Zviedre

 

 

Meistarklase tika īstenota projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros.