Audzēkņi tiekas ar amata meistariem

Sākums » Aktualitātes

 

Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālajā struktūrvienībā notikusi kārtējā tikšanās ar amata meistaru zoom platformā.

 

Šoreiz zoom nodarbība notika Ēdienu gatavošanas specialitātes audzēkņiem mācību priekšmeta “Ēdienu gatavošanas tehnoloģijas” ietvaros.

Nodarbības tēma bija "Mans izaugsmes stāsts var būt arī tavējais!"

 

Zoom nodarbībā audzēkņi tikās ar profesionālu pavārmākslas speciālistu Haraldu Saušu.

Viņš absolvējis Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, bet savas pavāra gaitas iesācis Vecbebru profesionālajā tehnikumā. 

H. Saušs ir konkursa „Pavārzelis 2013” Zelta medaļas ieguvējs, konkursa „EuroSkill” ekselences medaļas ieguvējs, konkursa „WorldSkills”, kas notika Brazīlijā, ekselences medaļas ieguvējs un arī Starptautiskā Eiropas mēroga pavāru konkursa „Oliver Roelinger Prize” 1. vietas ieguvējs. Siera klubs biedrs.

 

Pats Haralds par sevi stāsta: "Strādājot kopš 2009. gada esmu krājis zināšanas un attīstījiies pavāru jomā teju visā Latvijā.

Galvenais mentors Raimonds Zommers ievedis mani šajā garšu pasaulē un pateicoties neatlaidīgam darbam esmu izcīnijis vairākus godalgotas medaļas profesionālos vispasaules konkursos.

Pavāru jomā esmu kā frīlanceris. Viennozīmīgi strādājot vairākos restorānos nebijos iziet ārā cilvēkos un iepazinu pavāru jomu no cita skatu punkta.

Mans dzīves aicinājums šajā profesijā ir vadīt seminārus, pasākumus, meistarklases un būt kopā ar visiem tiem kuriem patīk garšīgi paēst.

Lielākais mans gods un dzineklis  - redzēt cilvēkus laimīgus un dzirdēt šos zelta vārdus  "Paldies, bija super gardi!"

 Lai visiem izdodas atrast savu dzīves garšu un sniegt patīkamas emocijas citiem!"

 

Haralds Saušs stāstīja audzēkņiem par savu dzīves pieredzi - kur mācījās, kā nonāca līdz savai darba vietai. Atzinās, ka skolā nebija starp teicamniekiem, bet, pateicoties skolotāju atbalstam un savam gribasspēkam varējis daudz sasniegt.

Šobrīd Haralds dzīvo Liepājā un strādā kā privātais pavārs ģimenē. Viņš atzinās, ka tikai tagad nācies sākt gatavot parastas kotletes un kartupeļu biezputru.

Nodarbība bija ļoti interesanta, audzēkņi viesim uzdeva daudz jautājumus par viņa pieredzi, mācību un darba gaitām.